Kamis, 02 Desember 2010

Lirik Langgam dan Campursari




Langgam “Jenang Gulo”



Jenang gulo kowe ojo lali
Marang aku iki, cah ayu
Nalikane nandang susah
 sopo sing ngancani

Dek semono aku tetep setyo sarto tetep tresno
Dereng nate gawe gelo lan gawe kuciwa

Ning sak iki bareng mukti
kowe kok njur malah lali, marang aku
Sithik sithik mesti nesu
Terus ngajak padu ....
jo ngono ojo ngono....

Opo kowe pancen ra kelingan
 jamane dek mbiyen cah ayu
Kowe janji bungah susah pada di lakoni


Langgam “LUNTUR”

Yen lunturo wenterane
Ora kaya yen luntur tresnane
Tekan tekane atine
Kaya kaya mung sak sire dewe

Ora sembada biyene
Saben dina mung tansah methuke
Saben kepethuk tembunge
Angrerepo dadiyo duweke

Ora maido
Kala mangsa mung sok gawe gelo
Ewo semono nganti bisa anglunturke tresno
Ditambakno mrono mrene
Tiwas tiwas ndedowo lelarane
Nanging tombo sejatine
Ora liyo mung awake dewe


Lgm LARA BRANTA

Yen kelingan mring sliramu, aduh..
Kaya rinujit atiku
Yen siang tansah katon malelo
Dalu datan bisa nendro

Apa sliramu wis lali tenan
Dhek semono nate janji
Sedyo arep urip bebarengan
Bungah susah dilakoni

Nanging aku ora ngiro
Yen sliramu bakal cidro
Bareng saiki wis mulyo
Banjur kromo

Ora nganggo kandha-khanda.....

Opo pancen wis pesthine aduh...
Aku mung kudu narimo
Sapa kang bisa paring usada
Wong kang nandang lara branta


Bowo : yen ing tawang ana lintang
                                                                                                 
Yen ing tawang ana lintang
Wong bagus/wong ayu aku ngenteni
Marang mega ing angkasa
Sun takon wartane reki
Janji-jani ku eling
Sumedot rasaning tyas ingsun
Nimas ingsun prasapa
Sineksenan bumi langit
Tangising tyas ngenteni padang rembulan

yen ing tawang ana lintang

Yen ing tawang ana lintang, wong bagus/wong ayu
Aku ngenteni tekamu
Marang mega ing angkasa, kangmas/nimas
Sun takokne pawartamu

Janji-jani aku eling, wong bagus
Sumedot rasane ati
Lintang-lintang ngiwi-ngiwi, kangmas/nimas
Tresnaku sundul wiyati

Dek semana janjimu disekseni
Mega kartika  ka iring rasa tresna asih


Yen ing tawang ana lintang wong bagus/wong ayu
Rungokno tangising ati
Binarung swarane ratri kangmas/nimas
Ngenteni wulan ndadari

Langgam “Dadi Ati”

Nggoleki sing koyo ngopo
Wong nyatane kelakon sprene
Angger-angger gandro
Wekasane malah mbangun tresno

Dudu bandha dudu rupa
Mung atine dadi tetaline
Guyup rukun kadya
Pepindane mimi lan mintuno

Wis jamak lumrahe
Yen wong urip, coba lan godane, gedhee
Supradene ora nganti
Ndadak dadi gawe,eeaeoo

Rino lan wengi dadi ati eea
Wong kang sabar luhur bebudine
Dasar gemati
momong putra alus bebudine


Langgam “Retno Pengasih”

Slagane retno pengasih
Yen ngendiko sarwa lirih
Senadyan amung prasaja
Nganti bisa nuju prana

Senadyan amerak ati
Katok luruh tan mboseni

Keh prio podo kepranan
Enggar-enggar ing katresnan

Eman-eman dok ing moyo
Pancen di  tinaalat   kumlawung
Retno nggunung retno nggunung
jroning gandrung trus ambarung

pos....

Kedlewekan ing panderek
Yo ben bisa pilih asih
Mestine retno pengasih
Tansah mring kang maha luwih


Kedlewekan ing panderek
Yo ben  bisa ngelingake
Mestine retno pengasih
Tansah maha luwih


Lgm. IMBANGONO KATRESNANKU

Saben dina mung ngalamun
Jroning sepi sepah samun
Amung tansah ngadulu
Wewayanganmu
duh kangmas wong bagus
Lali lali tan bisa lali
Saya sanget ngrujit ati
Lelewamu wong bagus
 tansah kumantil
Ing badane netra
Apa tego
siro kangmas cidro ing janji
Misahake katresnan jati
Lamun mangkono piye katresnanmu..... piye katresnanmu

Moko kang mas katresnanku
Bebasane tan biso tinuku
Cunduk lan prasetyaku
Atur marang jiwo lan rogoku


Langgam ”ESEMMU”

Suwe ora ketemu cah ayu
Gawe kangen ing atiku
Tak suwun rinten lan dalu
Pamujiku manggiho rahayu

Lha piye genah genahe yo gene
Tak anti anti khabare
Ora esuk ora sore
Mung kelingan sak solah bawane

Nadyan mung krungu suarane
Opo maneh yen nyawang eseme
Bebasan segoro madu kalah manis
Sing manis pancen esemu

Ibo bungah ing ati cah manis
Antuk nugrahaning Gusti
Nora mung jroning impenku
Biso nyanding sliramu cah ayu




Langgam "Maesa Jenar"

Kaloningrat pilih tanding, Maeso jenar
Satrio ing pengging
Satrio degdyo lelono ngupoyo
Sabuk inten nogososro

Tan samaring beboyo, Maeso jenar
Bekti ing negoro
Mandap jurang nasak wono woso
Kayungyun guayane bongso

Poro kang ambek angkoro
Memalangi  sedyo utomo
Nanging pinesthi, lebur musno
Ketiban aji sosrobirowo

Nora pamrih kalenggahan, Maeso jenar
Wani datan giris
Ngeronce edining asmoro
Kelawan wong ayu dyah roro wilis


Gelang Kalung

Gelang kalung sing tak tompo
Ngelingake jamane semono
Naliko biyen-biyene
Tresno aku nganti sak lawase

Opo kowe ra kelingan
Janji pingin, urip bebarengan
Mbendino yo mung tak roso
Opo pancen sliramu ra kroso

Opo sliramu ra getun
Moh rekoso urip ono nggunung
Bungah susah di lakoni
Yen rejeki ono sing maringi

Gelang kalung dadi seksi
Mugo sliramu ra bakal nyidrani
Wiwit dunyo nganti akhir
Duh wong bagus sing tak pikir-pikir


Kembang Rawe

Caritane wong seneng tunggal sak bale
Wiwitane lungguh jejer sabendinane
Soyo suwe saben jejer nyekel tangane
Banjur ngomong mas aku tresno kowe

Caritane wong seneng tunggal sak bale
Wiwitane lungguh jejer sabendinane
Soyo suwe saben jejer nyekel tangane
Banjur ngomong mas aku tresno kowe

Kembang kenongo atiku digawe loro
Kembang melati agawe lorone ati
Kembang kecubung agawe atiku bingung
Kembange mawar tresnaku wis katon buyar

Mulo wong tresno ora keno nggo sembrono
Ora becik kanggone poro wanito
Kembange rawe iku paribasane
Tinimbang rame Luwih becik tak tinggalne


Tondo Moto

Senajanto ora mitro
Tondo moto sing tak tompo
Sanajan among sepele
Ngelingake kabeh lelabete

Koyo rembulan lumaku
Kang madangi wanci dalu
Koyo tumetese banyu
Ngelingake kangene atiku

Kae tondo moto
Mertandani ati tresno
Nadyan nate nggawe gelo
ning nyatane  mung katon ning moto

Tak simpen ono kamarku
Dadi sulihe sliramu
Tak simpen ono atiku
liyo wektu bakale ketemu


Pepiling

Wis wancine tansah dielingke
Wis wancine podo nindakake
Adzan wis kumandang
Wayahe sembahyang
Netepi wajib dawuhe pangeran
Sholat dadi cagake agomo
Limang wektu kudu tansah di jogo
Kanti istikomah
Lan sing tumakninah
Luwih sampurno yen berjamaah

Subuh dhuhur lan asar
Sholat sayekti ngedohake tindak mungkar
Magrib lan isak jangkepe
Prayogane ditambah sholat sunahe

Jo sembrono iku printah agomo
Elingono neng dunyo mungsedelo
Tabah lan tawakal
Pasrah sing kuwoso
Yen kepingin besuk munggah suwargo


Ireng Manis

Yen kelingan lelakon ku cah manis
Naliko ing pamulangan
Aku duwe konco putri, grapyak
Ayu lahir lan bathine

Bareng dolan ning omahku, perlune
Mung sinau bebarengan
Suwe-suwe aku tresno margo
Kelingan ireng manise

Nanging cuwo, ora biso urip bebarengan
Senajan aku wis sumpah, tetep tresno lahir bathin, eee,eee.

Mung jalaran pepisahan, dipekso omah omah wong tuwane
Tresnaku ra biso ilang, margo kelingan ireng manise


Srihuning

Srihuning mustiko Tuban
Labuh tresno lan saboyo pati
Marang Raden Wiratmoyo
Kang wis prasetyo anyambut krami

Srihuning datan nggrahito
Kang rinipto kadange pribadi
Wiratmoyo putraniro
Rongglawe Adipati Tuban

Srihuning putrane abdi
wongso pati nalikane uni
kapupuh ing madya logo
perang tanding lawan Minak Jinggo

katresnane Wiratmoyo
tinampi dening Roro Srihuning
senadjan bebasaniro
prapteng lampus alabuh negoro


Tresno sudro

Abote wong nandang tresno
Tak belani nganti tekan pati
Tresnaku mung kanggo siro
Kusumo kang tansah merak ati

Saben dino rabiso lali
Mung kelingan esemu
Sampek kapan aku ra ngerti
Biso nyanding sliramu

Abote dadi wong sudro
Tresno tulus ora dipercoyo
Wong tuwomu ngumbar sujono
Tansah ngiro aku wong durjono

Dalan-dalan sing tak liwati
Ngalor ngidul mung dengkul
Paribasan turu klesetan
Uripku tansah kebak pacoban

Cah ayu-cah ayu tak enteni
Lilane wong tuwamu marengke kowe
Sing sabar-sing sabar yo tresnaku
Ing tembe mburi bakal dadi duweku

duh gusti sing tak puji
paringono dalan kanggo tresnaku

Joko Mlarat

Wiwit biyen mulo
 Aku rak wis kondo
Aku wong ndeso ora bondo dunyo
Joko mlarat wong tuwamu pangkat
Aku wong ndeso uripku rekoso

Iki wis wancine kowe di daupke
Karo prio bagus sing podo sugihe
Ora nyono lan ora nglegewo
Yen sliramu tego polokromo

Srengenge ngulon parane
Yen bengi rembulan jenenge
Esuk tempe jarene, sore dele
Tresno tenan mbok anggep sepele

Srengenge ngulon parane
Yen bengi rembulan jenenge
Esuk tempe jarene, sore dele
Tresnamu mung abang-abang lambe


Nawala
Wis tak tompo nawalane
Surasane uga wus mangerti
Warna-warna pamuwuse
Temahane bisa ndudut ati

Ngantio tekan seprene
Soyo gawe ewuhing pambudi
Nggonku kirim wangsulane
Sing mestine dewe’e ngenteni

Nora gampang
Senanjanto mung nuliso layang
Mrih bahagyan,
Yen diwoco wong kang lagi nandang

Ora sepiro ujude
Dirasakno abote kepati
Nawala mung dluwang wae
Di buwango, anggondeli ati


Ojo di pleroki

Mas mas mas ojo dipleroki
Mas mas mas ojo dipoyoki
karepku njaluk di esemi
tingkah lakumu kudu ngerti coro
ojo ditinggal kapribaden ketimuran
mengko gek keri ing jaman
mbok yo sing eling
eling bab opo?
iku budoyo
pancene bener kandamu


Kesumaning Ati

Kusumaning ati
Duh wong bagus kang tak anti
-anti
Mung tekamu biso gawe
Tentrem ning atiku

Biyen nate janji
Tak ugemi ora bakal lali
njur kelingan jroning ati
Sak bedahing bumi

Kadung koyo ngene
Sak iki piye karepe
Malah mirangake
Manis pambukane
Kok pahit tibo mburine
Pancen mangkelake

Amung pamujiku
Mugo-mugo rak ono rubedho
Sak pungkure
Nggonmu lungo
Ora kondo-kondo


Lingsir Wengi

Lingsir wengi
Sepi durung biso nendro
Kagodho mring wewayang
Kang ngreridhu ati
Kawitane
Mung sembrono njur kulino
Ra ngiro yen bakal nuwuhke tresno
Nanging duh tibane aku dewe kang nemahi
Nandang bronto
Kadung loro
Sambat-sambat sopo
Rino wengi
Sing tak puji ojo lali
Janjine mugo biso tak ugemi


Keno Gudho

Nalikane dek jaman semono
Tresnamu setyo lan tuhu
Anane mung tansah ngalembono
Jujur ora nate cidro
Mulo aku tansah animbangi
Tresnaku ginowo mati
Ora ono lingtang kang sumunar
Amung ndiko pepujanku
Sliramu pamit tugas ngayahi
Mrih rahayu ne sessami
Nggonku muji kariyo basuki
Suk kapan anggonmu bali
Peteng ndedet rasaning atiku
Bareng keprungu khabarmu
Nyatane sing kondur mung layangmu
Ora liyo keno godho
Mulo aku tansah animbangi
Tresnaku ginowo mati
Ora ono lingtang kang sumunar
Amung ndiko pepujanku
Sliramu pamit tugas ngayahi
Mrih rahayu ne sessami
Nggonku muji kariyo basuki
Suk kapan anggonmu bali
Peteng ndedet rasaning atiku
Bareng keprungu khabarmu
Nyatane sing kondur mung layangmu
Ora liyo keno godho


Ojo Lamis
Ojo sok gampang
janji wong manis
yen to amung lamis
Becik aluwung prasojo nimas
Ora agawe cuwo
Tansah ngugemi
Tresnamu wingi
Jebul amung lamis
Koyo ngenteni
Thukuling jamur
Ing mongso ketigo
Aku iki prasasat
Loro tan antuk jampi
Mbok ojo mung lamis
Kang uwis dadine banjur didis
Akeh tulodo wong demen cidro
Uripe rekoso
Milih sawiji ngendi kang suci
Tanggung bisa mukti



Gethuk

Sore sore Padang bulan
Ayo konco podho dolanan
Rene-rene bebarengan
Rame rame e … do gegojegan
Kae-kae rembulane
Yen di sawang kok ngawe-awe
Koyo-koyo ngelengake
Kanco kabeh ojo turu sore-sore
…Gethuk
Asale soko telo mas
…Moto ngantuk
Iku tambane opo
…Ala ala gethuk
Asale soko telo mas
…Yen rak pethuk
Atine rodo gelo
Ojo ngono mas
Ojo-ojo ngono
Kadung janji mas
Aku mengko gelo



Prau Layar

Yo konco ning nggisik gembiro
Alerap lerap banyune segoro
Angliyak numpak prau layar
Ing dino minggu keh pariwisoto
Galo praune wis nengah
Byak byuk byak banyu binelah
Ora jemu jemu karo mesem ngguyu
Ngilangake roso lungkrah lesu
Adik njawil mas
Jebul wis sore
Witing kalopo katon ngawe awe
Prayogane becik balik wae
Dene sesuk esuk
Tumandang nyambut gawe


NYIDAM SARI
Umpomo sliramu sekar melati
aku kumbang Nyidam Sari
Umpomo sliramu margi
wong bagus, aku kang bakal nglewati
Sineksen lintange luku
semono janji prasetia ning ati
tansah kumantil ing netra rinoso
karasa arasaning ndriyo
Midero sak jagad raya kalingono wukir
lan samudro nora ilang memanise
dadi ati selawase
Nalika nira ing ndalu atiku
lamlaman  sliramu wong ayu
nganti mati ora bakal lali
lha kae lintange mlaku


Becak Solo

Becak Solo mlakune alon prasaja
Sing nyopir sopan santun tata karma
Genjotane mantep ora ngresula
Tumpak’ane ora nyuwara menakke rasa
Becak Solo rina wengi datan kemba
Wira wiri golek penumpang ngupaya upa
Ora ninggalke peraturan sing wis ana
Becak Solo nyata rag awe kuciwa
E pak becak kula mang terke ten mbuderan
Bunderane ten sisih pundi wong ayu
Nika ketok melok-melok bunderane
Nika wonten bunderan Banjarsari
Pak becak kula numpak bola-bali
Ndika purun kula bayar kalih niki

Ndika purun kula bayar kalih niki
Purun mawon angger kula mboten rugi
Nyopir becak rina wengi pados rejeki
Nyopir becak rina wengi pados rejeki


Anting-anting

Ting anting mbang cempaka
Tanda mata saka seliramu
Ting anting tandha tresna
Lahir batin sineksen lintange luku
Ling eling dhek semana
Rembulane ketutupan mega
Gawe kekesing ati
Nganti-anti tekane si jantung hati
Anting-anting dhik kembang cempaka
Wohing aren mbok yo eling dhek semana
Emprit ganthil mencok neng witing pari
Tansah kumanthil ana njeroning ati
Ali-ali dhik kembang kuningan
Dilali-lali malah tambah kelingan
Manuk gemak mencok neng witing sawo
Bareng penak yo mas yo jo ngona ojo ngono
Ting-anting mbang cempaka
Tanda mata uga tanda tresna
Ling-eling dhek semana
Yen ra nyandhing rasane neng ati gela



Bengawan Sore

Neng pinggiring bengawan
Tansah setya ngenteni sliramu
Eling-eling jamane semana
Wus ndungkap pitung ketiga
Neng pinggiring bengawan
Saben-saben mung tansah kelingan
Wus prasetya ing janji
Ing lahir terusing ati
Sanadyan kaya ngapa….
Manungsa….mung bisa ngreka lan njangka
Gusti kang paring idi lan pesthi
Kita sak derma nglampahi
Neng pinggiring bengawan
Wayah sore tansaya kelingan
Gawang-gawang esemmu cah ayu
Gawe sedhihing atiku


Ketaman Asmara

Saben wayah lingsir wengi
Mripat iki ora bisa turu
Tansah kelingan sliramu
Wong ayu kang dadi pepujanku
Gela rasaning atiku
Arep sambat nanging karo sapa
Nyatane ora kuwawa
Ngrasakke atiku sing saya nelangsa
Wis tak lali-lali
Malah sangsaya kelingan
Nganti tekan mbesuk kapan
Anggonku mendhem ora bisa turu
Apa iki sing jenenge
Wong kang lagi ketaman asmara
Rasane tresna ra bisa lali
Esuk awan bengi tansah mbeda ati

Mawar Biru

 

Tumetesing waspaku
Ora tega rasaning atiku
Ninggalake…sliramu
Priya idhamanku
Tansah katon esemmu
Ngawe-awe rasaning atiku
Ngelingake…
Nalika bareng mlaku-mlaku
Ora nyana ora tega, yen ngene dadine
Aku kudu melu,
Ndherek’ake rama lan ibuku
Mulih nyang ndesaku
Wekasan mung welingku
Aku nitip kembang mawar biru
Openana minangka tandha katresnanku


Ngalamuning Ati

Yen tak rasa,
Ra kuwasa rasa jroning ati
Tansah kelingan kembanging netra
Nggodha aku rina wengi
Pancen nyata
Yen si rupa ora mitayani
Nanging aku wis kebacut tresna
Angel nggonku angoncati
Pamujiku
mbok bisa-a katekan setyamu
Katresnanku…..Ditimbangi……
Tresna kang satuhu
Kaya ngapa,
Iba bungah rasa jroning ati
Katekan setyaku tanpa aral
Begja nggonku urip iki


Ngimpi  

Sripat sripit
lembehane mrak kesimping
Gandhes luwes wiragane anglamlami..
Sedhet singset
besus angadi busana
Dhasar ayu maksih kenya tan kuciwa
Dak caketi
adhuh mesem sepet madu
Nora sronto tak gandheng malah gumuyu
Katon bungah
kenya kang pindha hapsari..
Kuciwane kabeh mau.. amung ngimpi….


Minggat

Sri kapan kowe bali
Kowe lunga ora pamit aku
Jarene neng pasar pamit tuku trasi
Nganti saiki kowe durung bali
Sri apa kowe lali
Janjine sehidup semati
Aku ora nyono kowe arep ngono
Lara atiku atiku lara
Ndang baliya Sri, ndang baliya
Aku lara mikir kowe ana ing ngendi
Ndang baliya Sri, ndang baliya…
Tega temen kowe minggat ninggalke aku
Yen pancene Sri
Kowe eling aku
Ndang baliya
Aku kangen setengah mati


Bagus Adhine
Aku bingung pilih endi
Bocah lora sarwa edi peni
Siji kakang siji adhi
Kabeh bagus gus…bagus gus….bagus….
Gawe bingung atiku

Cah loro padha gagahe
Yen sinawang kabeh nyenengake
Mesthine ana bedane
Yen kon milih lih….milih lih….. milih….
Aku milih adhine

Tuku jagung neng sar Legi
Aku bingung pilih endi
Kebacut luguning ati
Tuku kerdhus neng sar Gedhe
Sing bagus bagus adhine
Sing ngganteng ngganteng kangmase

Tuku jagung neng sar Legi
Aku bingung pilih endi
Kebacut luguning ati
Tuku kerdhus neng sar Gedhe
Sing bagus bagus adhine
Sing ngganteng ngganteng kangmase

Layang Kangen

Layangmu tak tampa wingi iki
Wis tak waca apa karepe atimu
Trenyuh ati iki maca tulisanmu
Ra krasa netes eluh neng pipiku
Umpama tanganku dadi swiwi
Iku uga aku mesthi enggal bali
Ning kepiye maneh marga kahananku
Cah ayu entenono tekaku
Ra maido sapa wong sing ora kangen
Adoh bojo pengin turu angel merem
Ra maido sapa wong sing ora trenyuh
Ra kepethuk sawetara pengin weruh
Percaya..a  aku kuatno atimu
Cah ayu ngentenana tekaku

Sewu Kutha

Sewu kutha uwis tak liwati
Sewu ati tak takoni
Nanging kabeh padha ra ngerteni
Lungamu neng ngendi
Pirang tahun
anggonku nggoleki
Seprene
durung bisa nemoni
Wis tak coba nglalekake
Jenengmu saka atiku
Satenane aku ora ngapusi
Isih tresna sliramu
Umpamane kowe uwis mulya
Lila aku lila
Yo mung siji dadi panyuwunku
Aku pengin ketemu
Senadyan wektu mung sedhela
Tak nggo tamba kangen jroning dhadha
Senadyan sakedheping mata
Tak nggo tamba kangen jroning dhadha

Setasiun Balapan

Neng stasiun Balapan
Kutha solo sing dadi kenangan
Kowe karo aku
Nalika ngeterke lungamu
Neng stasiun Balapan
Rasane kaya wong kelangan
Kowe ninggal aku
Ra krasa netes eluh neng pipiku
Dhaa… Dhadha sayang
Dha… Slamat jalan
Janji lunga mung sedhela
Jare sewulan ra ana
Pamitmu nalika smana
Neng stasiun Balapan Solo
Jare lunga mung sedela
Malah tanpa kirim warta
Lali apa pancen nglali
Yen eling mbok enggal bali

Blitar

Blitar kutha cilik sing kawentar
Edi peni gunung Kelud sing ngayomi
Blitar jaman Jepang nate gempar
Peta brontak sing dipimpin Supriyadi
Blitar nyimpen awune sang Nata
Majapahit eneng candhi Penataran
Blitar nyimpen layone Bung Karno
Proklamator lan presiden kang kapisan
Ana crita jare patih Gajahmada
Ingkang bisa nyawijekke nuswantara
Lan uga Bung Karno kang kondhang kaloka
Eneng tlatah Blitar biyen cilik mula
Ora mokal Blitar dadi kembang lambe
Ora mokal akeh sing padha nyatakke
Yen ta geni ngurubake semangate
Yen ta banyu nukulake patriote

Setya Tuhu

Aku kang setya satuhu,
Wit biyen nganti saiki
Bebasane…. peteng kapapak obor sumunar
Andika pangayomanku,
Lahir batin ku wis nyata
Mung sajake… andika semune kurang rena
Tandha yekti, paseksene rikalane
Ngangkat awrat….. Mlampah tebih datan lesu …..
Mugyantuk berkahing widi
Andika mung tansah lipat
Payuwunku setya kula tansah anglam-lami


Bengawan Sore

Ning pinggiring bengawan
Tansah setyo ngenteni sliramu
Eling-eling jamane semono
Wis ndungkap pitung ketigo

Ning pinggiring bengawan
Saben-saben mung tansah kelingan
Wus prasetyo ing janji kang suci
Ing lahir terusing ati

Senajan koyo ngopo manungso
Mung biso ngreko lan njangka
Gusti kang paring idi lan pesti
Kito sak dermo nglampahi

Ning pinggiring bengawan
Wayah sore
Tan saya kelingan
Gawang-gawang esemu, cah ayu
Gawe sedihing atiku

Putri Solo

Putri solo, ayune keporo nyoto
Pancen pinter alelewo
Dasar putrid solo
Nganggo selendang pelangi
Sumampir ono pundaki
Cunduke kembang melati
Dadi lan pantese

Melakune koyo macan luwe
Sandal jepit penganggone
Kiyet-kiyet swarane
Kelap kelip yo suwenge
Dasar, putrid solo…..

Putri solo
Yen, ngguyu dekik pipine
Ireng manis kulitane
Dasar putri solo


Kencono Katon Wingko

Ora koyo dek semono
Katresnanmu pancen nyoto
Anane mung tansah ngalembono
Ora nate gawe gelo

Mulo aku yo nimbangi
Tuhu tresno sarto bekti
Tresnaku ora mung ono lati
Nanging saterusing ati

Opo boyo darurane saiki mung lamis wae
Katon yen wis oran nggape
Sak solahe mung tansah ngece…
Aduh gek kepriye…

Tak rewangi loro lopo
Naqnging yekti tanpo guno
Pancen sliramu wis ora tresno
Kencono mung katon wingko


Ali-ali

Ngagemo ali-aliku pamprihe
Ojo lali marang aku
Nadyan kulo mboten melu, mbesuke
Ngelingono lelabetku
Lamun embane saloko, emane
Mung tansah ndamel cuwo
Niki embane kencono pamrihe
Tansah manggiho raharjo
Yen nganti ilang mripate
Jarene nemahi rubedo
Yen nganti di nggo wong seje, mbesuke
Wis mongso bodo,a
Pilihanku mripat biru, pamprihe
Mrih sulistyo ingkang warni
Yen takon isi atiku mbesuke
Mirsanono ali-ali


Rondo Kempling

 

Ndak pundi Mbak Ayu
bade tindak pundi?
kadingaren tindak wae
ora numpak taksi

Dewean opo ora wedi?
Timbang nganggur
kulo gelem ngancani
Kleresan mas alias kebetulan
blanjane kathah rada kabotan
Ha yen purun enggal-enggal ngrencangi
tekan omah mangke kulo opahi
Ee… Tobil wong Legan golek momongan
Niki blonjo nopo mbakyu bade pindahan?
Ampun gelo mas
sampean ampun kuciwo
kulo rondo anyaran ditinggal lungo
Awan-awan lungo blonjo
ning pasar pahing wing-wing…
Prawan rondo kanggoku ora patek penting wing-wing…
Ning Semarang Mas..
Tuku gelang karo anting-anting
Jo sumelang yo ben rondo
dijamin kempling..
Kempling lho mas….

Ojo Lamis

 

Ojo sok gampang
janji wong manis
yen to amung lamis
Becik aluwung prasojo nimas
ora agawe cuwo
Tansah ngugemi
tresnamu wingi
jebul amung lamis
koyo ngenteni thukuling jamur
ing mongso ketigo
Aku iki prasasat
loro tan antuk jampi
mbok ojo amung lamis
kang uwis dadine banjur didis
Akeh tulodo kang demen cidro
Uripe rekoso
milih sawiji ngendi kang suci
tanggung biso mukti


LUNGITING ASMORO

Sprene nggonku ngenteni.. janji
Iku prasetyane ati
Aku trisno mring sliramu
bocah ayu
Ra eling dino lan wektu

Ing ati katon rabiso ilang
Soyo suwe soyo rakaruwan
Nadyan mung tansah anggadang
Aku sabar yen sliramu rakelingan

Wong ayu tak anti-anti
Jo pijer smoyo ae
Aku trisno karo kowe
Tegane atimu, soyo gawe loro
Iku ra prayoga

Aku ora bakal mundur
Aku ora bakal mlayu
Yen durung nyanding sliramu
Ukurane trisno
dudu bondo
Nanging lungiting asmoro



Kepranan

Kepranan jroning atiku
nalikane pisanan ketemu
Dasar prio kang sembodo(wanito sulistyo)
wicaksono lan lego ing karya Kepranan solah bawamu
nyoto lantip wasising wicoro
Wirogo sarto wiroko
nyoto ndiko prio kang sembodo(kenyo kang sulistyo)
Jroning batin tuwuh roso tresno
kang soyo ngremboko
Rino kelawan wengi
tresnamu tak anti anti
wong bagus(ayu) tak impi impi
Soko sorote nitramu
yen ra selak sak jroning batinmu
Ora luput anggrahitaku
ono tresno sak jroning atiku
by : NN


Mehrahino

[Bowo]
Ayo rowang hangayahi kardi
Nora kendhat pembanguning deso
Binudi murih becike
Supoyo tansah maju
Ngupokoro karang lan kitri
Guyup rukun tumandhang
Asengkut gumregut
Temah dadiyo toto harjo handayani
Murah sandang pangan yekti
Jro kutho deso-deso
[Langgam]
Wus mehrahino
Sumirate ing wetan prenahe
Poro tani wiwit mangkat anggarap sawahe
Amanggul pacul garu luku anggeret kebone
Andelidir ngelur sulur ndadak ono pedhot’e
Gliyak gliyak
Anggliyak tansah rame ing gawe
sesambene tetembangan laras lelagone
Laras lelagone
Mungguh pedahe wanci ngundhuh
tikel pametune
Subur makmur
murah sandang pangan wekasane






Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari
Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari Lirik Langgam Campursari






































Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...