Minggu, 17 Februari 2013

GEGURITAN: Swara Gaib

Swara gaib
Dening : sr. Sumatra
Nuju sawijining wengi petenge ndhedhet kepati angin sumilir ndayani nyenyete pagan kang sepi
Pikiran nglambrang ngelangut lir surya katawang pedhut slira tanata kang tinut
Kadi sajroning sumaput
Mikir pepesthening dhiri rasa koncatan pambudi nenga sepa nungkul sepi
Lir uwuh kentir ing kali.
Urip mung, kakean taun parnbudi ambyar ngalarnun
Kramean karasa samun
Lair ngguyu : batin nuwun
Kadya paran wusanane
Yen manggung tansah mangkene j
Jagad tanata gunane
Kaendahan kanggep sepele.
Lintang-lintang dirgantara
Kumelap abyor warata b
Baya iku nulunga luware papa cintraka.
Dhuh angin ingkang sumribit tumempuh saguning uwit sambatku sundhul nglangit
baya watakmu nyenyengit
Pagene tan sung pitutur
Ring titah kang nuju kuwur
Nnityasa kojur kajujur
Nyawane yun karya tawur
Lah tanem tuwuh sakalir
Godhongmu ngrambah kumitir mak sar atiku kuwatir
Kira malaekat yun nguntir
Nyendhal mayang raring nyawaku pinundhut marang dewaku
Iho iki ana keprungu
Swara, gaib jroning kalbu.
Tetep tajawuh ian icukuh kuwat cobaning pakewuh ing tembe bakal tumuwuh katekan sagung ginayuh
( kejawen. No. 23, 21 maret 1941)


Tidak ada komentar :

Poskan Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.