Rabu, 07 Agustus 2013

KUMPULAN PARIKAN, PANTUN BAHASA JAWA



KUMPULAN PARIKAN BAHASA JAWA
Parikan adalah PANTUN DALAM BAHASA JAWA

·         Manuk emprit nucuk pari
·         Dadi murid sing taberi

Jemek –jemek gulane jawa
Aja ngenyek padha kanca

Manuk tuhu mencok pager
Yen sinau dadi pinter

Wedang bubuk tanpa gula
Jo sok nngantuk, gelis tuwa

Wajik klethik gula jawa
Luweh becik sing prasaja

Wedang bubuk gula tebu
Mata nngantuk njaluk turu

Kembang mlathi warna peni ngganda wangi
Watak putri kudu titi ngati ati

Gudeg manggar bumbune mrica ketumbar
Lamun sabar bisa lejar sarta bingar

Kembang kencur tinandur ing pinggir sumur
Yen wis makmur ojo lali marang sedulur

Esuk nakir sore yo nakir, sing ditakir godong ploso
Esuk mikir sore yo mikir,sing dipikir mung golek banda

Jangan kacang jangan kara, kaduk uyah kurang gula
Piwelingku mring para muda, aja wedi ing rekasa

Yen kembang, kembang cepaka, dudu kembang arum dalu
Mumpung sira isih muda, den sregep ngudi ilmu

Awan-awan tuku brambang
Ana prawan klambi abang

Wedang bubuk gula jawa
Yen kepethuk atine lega


Esuk nyuling sore yo nyuling, sulinge arek surabaya
Esuk eling sore yo eling sing dieling ora rumangsa


(sumber ;pepak lan wasis basa jawa)





Tidak ada komentar :

Poskan Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.